Delft Junior Bigband naar het Aarhus Jazz Festival.

Van 11-18 juli 2005 is de 27e editie van het Aarhus Jazz Festival. En wij zijn er bij! Op het programma staan 200 bands en 220 concerten. Daarvan spelen wij drie keer op de volgende dagen:

  • donderdag 16 juli om 15.30 in BispeJazz, Aarhus
  • vrijdag 17 juli om 14.00 uur op het Klostertorvet (Kloosterplein) in Aarhus
  • zaterdag 18 juli om 12.00 uur op het Grote Plein, Ebeltoft.

foto aarhus3 foto aarhus1

Deze tour is mede mogelijk dankzij fans die tijdens of na ons sponsortconcert op 19 april een gift hebben gedaan. In totaal steunden zij ons met het fantastische bedrag van €1157,50! Hartelijk dank daarvoor!

Over het Aarhus Jazz festival
Er waren vele redenenposter Aarhus festival voor het starten van de Aarhus Jazz Festival in 1989. De organisatoren – Musikhuset Aarhus en andere lokale trefpunten – wilde een event organiseren met internationale sterren en nieuwe talenten in de jazz. Omdat Aarhus bijzonder rustig was in de zomer – kozen ze ervoor het festival te houden in een tijd met een potentieel grote jazz publiek van zowel de lokale bevolking en toeristen.

Vandaag de dag is Aarhus in de zomer vol van de activiteit en de oorspronkelijke ambitie van het Jazz Festival om internationale sterren en nieuwe talenten en stromingen in de jazz kwaliteit is er nog steeds. Deze strategie maakt het programma van Aarhus Jazz Festival onvoorspelbaar en ook bekend bij het publiek. De strategie hielp ook het Festival zijn internationale faam te bereiken – niet alleen als afgeleide van het Kopenhagen Jazz Festival, maar ook op zich zelf staand.

Zoals alle goede festivals is het Aarhus Jazz Festival voortdurend in ontwikkeling. De hele stad steunt acht dagen lang de jazzfestiviteitem. Er worden steeds meer locaties toegevoegd en dit jaar zal het festival een van de grootste tot nu toe zijn. Lees meer over Aarhus Jazz Festival.

Zie ook DJBB op Stads Radio Delft

Advertenties