Delft Junior Bigband in de prijzen op Prinses Christina Jazz Concours

Delft Junior Bigband heeft op zondagmiddag 27 november de Aanmoedigingsprijs gewonnen op het prestigieuze Prinses Christina Jazz Concours. ‘Als ik mijn ogen dicht deed, was het net of ik jazzgitarist John Scofield zelf hoorde spelen’, aldus de enthousiaste jury.

Delft Junior Bigband, de talentenbigband van de VAK, Centrum voor de Kunsten in Delft, bestaat uit 14 jongeren van 14 tot 22 jaar. Zij namen zondag 27 november voor de tweede keer deel aan het Prinses Christina Jazzconcours, dat plaatsvond in het Bimhuis in Amsterdam. Dat de band deze keer de Aanmoedigingsprijs wint, is een enorm compliment, aldus dirigent Søren Ballegaard. “Deze jongeren zijn allemaal heel erg gedreven om op hoog niveau muziek te maken. Ze hebben heel hard gewerkt om een hele mooie prestatie neer te zetten op het jazzconcours. Dat is gelukt en door de jury opgemerkt, daar ben ik heel trots op.”

De VAK biedt naast de Delft Junior Bigband meerdere mogelijkheden voor jong talent om zich verder te ontwikkelen. Naast de bigband biedt De VAK ook een selectieklas voor klassiek en moderne dans en een Viool Jong Talentklas. Albert Moerman, coördinator Muziek bij De VAK: “We vinden talent- en creativiteitsontwikkeling met name bij jongeren erg belangrijk. Dit stimuleren we door dit soort selectieklassen te ondersteunen. We zijn bijzonder trots dat onze Delft Junior Bigbang deze Aanmoedigingsprijs in ontvangst heeft mogen nemen

Foto: Dennis Herman

Foto: Dennis Herman

Advertenties